7 tegen 7

Sinds 2006 wordt bij SV Den Hoorn iedere zondagochtend door een groep enthousiaste senioren 7tegen7 gespeeld. Nu zijn dat al meer dan veertig spelers, maar er is nog ruimte voor nieuwe leden.

Waarom 7tegen7?

Het voetbal op een half veld is heel dynamisch waardoor je veel aan bal komt. Bij 7tegen7 speel je altijd thuis en tegen leeftijdsgenoten (vanaf 35 jaar). Er is een vaste aanvangstijd. De deelnemers zijn ingedeeld in teams, maar je hoeft er niet altijd te zijn. Iedere zondag wordt voorafgaand aan de wedstrijden met de aanwezige spelers de teamindeling aangepast. Sportiviteit en plezier in het voetbal staan voorop.

Praktische zaken

De onderlinge wedstrijden beginnen om 11.00 uur en zijn om 12.30 klaar. Daarna is natuurlijk de kantine open. Om mee te kunnen doen wordt je lid van SV Den Hoorn (klik hier voor de contributie). Er zijn shirtjes voor alle teams. De 7tegen7 senioren voetballen ook in de zomer- en winterperiode gewoon door, tenzij natuurlijk het veld afgekeurd is.

Regels en afspraken

De belangrijkste regel is dat iedereen zonder blessures weer het veld afkomt. Daarom staat respect voor elkaar voorop en zijn slidings verboden. Verder gelden de volgende afspraken:

  • Er wordt gevoetbald op de halve velden van de E/F-jeugd.
  • Een wedstrijd duurt 2 x 35 minuten met een kwartier pauze.
  • Er mag doorlopend worden gewisseld.
  • Er is geen buitenspelregel.
  • Kopdoelpunten tellen dubbel (niet bij eigen doel).

Meedoen?

Je kan altijd vrijblijvend eens komen meedoen. Als je lid wilt worden kun je je aanmelden via de volgende link Aanmelden 7tegen7. Tot zondag!