BC Sprekersavond met Mario van de Ende & Erik v/d Spek zeer geslaagd!

Na drie keer schuiven door de coronamaatregelen was het eindelijk zover: De sprekersavond van SV Den Hoorn voor de BC leden kon eindelijk doorgaan. Bijna drie jaar geleden was het de laatste keer dat we dit konden organiseren. Toen was Sander de Kramer onze gast. Afgelopen vrijdagavond was dat niemand minder dan oud top scheidsrechter Mario van der Ende.

Voordat Mario begon heeft eerst Fred Grens alle aanwezigen geïnformeerd over de visie en structuur van het nieuwe vrijwilligersbeleid van SV Den hoorn. We mogen als club trots zijn hoe we er voorstaan, maar het kan natuurlijk altijd nog beter!

Nadat Fred klaar was nam Mario van der Ende het woord. Waarbij hij geassisteerd werd door Erik van de Spek. Erik stelde Mario vele verschillende vragen, waarbij Mario vlotjes en met voldoende anekdotes de avond een geweldige informatieve en humoristische sfeer gaf.
Mario van der Ende heeft ruim 25 jaar gefloten als scheidsrechter en heeft een carrière gehad waar hij zeer trots op mag zijn. Hij heeft zich in al die jaren opgewerkt van een scheidsrechter, begonnen in de 4e klasse amateurs, tot internationaal topscheidsrechter. Hij is daarnaast ook uitgeroepen tot scheidsrechter van de eeuw, wat natuurlijk een absoluut hoogtepunt voor hem is. Mario heeft in zijn carrière 850 wedstrijden gefloten en heeft in al die jaren maar vijf keer een rode kaart uitgedeeld, waarbij twee keer aan één speler (Stoichkov van Barcelona).

Mario vertelde aan de hand van elf punten zijn visie wat hij belangrijk vindt voor een goede scheidsrechter. Een aantal punten zoals communicatie, duidelijkheid en flexibiliteit gelden natuurlijk binnen elke club/organisatie om er met elkaar een succes van te maken. Naast de serieuze punten vertelde Mario ook tal van anekdotes met zijn Haagse accent waarbij hij de lachers op zijn hand had.

Na de sprekersavond begon de derde helft en gezien het feit dat bijna iedereen bleef hangen en napraten, inclusief Mario, kunnen we spreken van een zeer geslaagde avond! Daarnaast heeft Mario een mooie column in het AD geschreven over onze prachtige vereniging. We mogen daar als club meer dan trots op zijn!