Corona Voorzitter

Op 21 maart 2020 schreef ik ‘Ik kan wel janken’ in een berichtje aan jullie op de website. Ik was net 3 maanden geïnstalleerd als voorzitter en de eerste grote taak die me te wachten stond was iedereen naar huis sturen, het sportpark sluiten en voor te bereiden op een huisartsenpost vanwege de dreiging van COVID-19. Die huisartsenpost is er uiteindelijk op het nippertje niet gekomen.

De situatie is op dit moment is anders dan vorig jaar, maar ook nu zijn we genoodzaakt ons te houden aan de Corona maatregelen die door het kabinet zijn gesteld om na 17.00 uur alle sportparken te sluiten. We kunnen hier voorlopig tijdelijk tot de winterstop creatief op inspelen door vroeger te trainen en oefenwedstrijden te organiseren voor de teams uit de A-categorie, die hun wedstrijden zelfs geschorst zien.

Na de winterstop hopen we natuurlijk met elkaar weer ‘gewoon’ te kunnen trainen en voetballen. Sporten is gezond. We kunnen het bij het kabinet niet genoeg benadrukken. Sport zorgt ervoor dat wij bewegen en daarvan is uit vele wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat de mens hierdoor zowel fysiek als mentaal fit blijft. Bovendien is geen relatie aangetoond tussen de besmetting met COVID-19 en het sporten, dus is het gevaar om elkaar ziek te maken zeer klein.

Toen ik op 6 december 2019 werd benoemd als voorzitter had ik niet kunnen vermoeden dat ik de eerste (en hopelijk enige!) ‘Corona Voorzitter’ zou worden. Laten we hopen dat we deze toevoeging snel achter ons kunnen laten en weer kunnen leven zonder angst van besmetting. Dat we elkaar weer kunnen zien, begroeten, spreken en met elkaar kunnen voetballen. Dat is toch het mooiste wat er is. Blijf gezond allemaal en we spreken elkaar hopelijk snel weer.

Frank van Mil
Voorzitter SV Den Hoorn