Den Hoorn eenvoudig langs Zwervers CVV

Na het spektakel van vorige week zondag op de Brasserskade ontvangen we vandaag Zwervers CVV. De omstandigheden waren heel anders dan bij DHC-DH. Gelukkig geen regen, maar helaas wel een koud windje. De tegenstander uit Capelle aan den IJssel staat met zes punten uit zes wedstrijden net boven de degradatiestreep en zal de weg omhoog in willen slaan. Onze rood-witte brigade wil juist de aansluiting houden met de topploegen en heeft een goed gevoel overgehouden aan de laatste tien minuten van een week geleden. Tachtig minuten niets te vertellen hebben en dan toch met een punt de wedstrijd afsluiten.

Trainer John Hage had een aantal wijzigingen doorgevoerd in het elftal van DH, andere spelers en ook positiewisselingen. Na zes minuten speelden we een mooie aanval slecht uit en uit de tegenaanval kon Zwervers CVV bijna de 0-1 maken, Robert-Jan kwam echter op tijd uit zijn doel. Weer een minuut later had Donny Slot met een kopbal een grote mogelijkheid, helaas ging deze naast het doel van onze tegenstander. Peterson liet niet veel later zien hoe het wel moet en zo kwamen we met 1-0 voor. Verder gebeurde er in de eerste helft niet zo veel. Een paar kleine kansjes en misschien hadden we nog een penalty moeten krijgen, al kon ik wel leven met de beslissing van de scheidsrechter.

In de tweede helft zag ik hetzelfde als voor de rust. DH beter dan Zwervers CVV, maar echt heel veel kansen op doelpunten hoefde ik niet te noteren. En omdat de wedstrijd erg sportief was werden er ook geen gele en rode kaarten gegeven. In de 75e minuut blij dat ik weer mijn pen en papier kon pakken. Na een mooie aanval kon Dylan, even daarvoor ingevallen, de score uitbreiden naar 2-0. In de laatste minuut schoot Robin een schitterende vrije trap via de lat bijna nog de 3-0 binnen, maar de doellijntechnologie en ook de VAR hebben we helaas niet in de eerste klasse. Daarna vond scheidsrechter Christiaan Peetoom het wel prima, hoogste tijd voor de derde helft.

Het was een regelmatige overwinning voor onze talenten. Leuke tegenstander, ook hun meegereisde supporters, en op het arbitrale trio van de KNVB was ook weinig aan te merken. Dit soort wedstrijden zien we helaas niet zo vaak meer. Volgende week zaterdag spelen we thuis de bekerwedstrijd tegen  Warmunda SV en over twee weken de uitwedstrijd bij Olympia in Gouda.

Helaas geen foto’s, Gerard geniet van een welverdiende vakantie.

Uw verslaggever, AD