Den Hoorn wint van verhit Hillegersberg

De tegenstander van vanmiddag was uit Hillegersberg gekomen om tegen de koploper in zondag 1B aan te treden. Volgend jaar staat dit affiche op de zaterdag op het programma.
Het leek er trouwens op dat maar weinig supporters de weg naar ons sportpark hadden gevonden. Echter, zoals zo vaak….de tribune zat rond 14.00 uur toch weer lekker vol.

De mannen van John Hage gooiden er vanaf de eerste minuut volle bak energie tegenaan. Met vroeg druk zetten werd de tegenstander opgejaagd en vastgezet. Gehoord langs de lijn: “Hier kan Arne Slot nog wat van leren”. Onze Slot (Donny) zette in de negende minuut vanaf het middenveld een mooie aanval op waarbij Mo fungeerde als kaatser. Nadat Donny de bal in de loop terugkreeg legde hij hem heerlijk strak (met links) langs de keeper. 1-0!

Hillegersberg probeerde het wel, maar kon niet onder de druk van Den Hoorn uitvoetballen. Dit ondanks het feit dat er best een paar handige jongens in liepen. Ze wisten zich ook niet echt raad met de vele positiewisselingen voorin bij Den Hoorn. In de zeventiende minuut ging Noah (Hes) goed door op links. De corner die hij hiermee verdiende legde hij zelf panklaar op het hoofd van Robin. De keeper bleek kansloos. 2-0!

Een paar minuten later stond het ineens 2-1. Nadat de bal eerst nog van de lijn werd gehaald, werd deze op de arm van één van onze verdedigers geschoten. De toegekende pingel werd hard ingeschoten.

De gasten putte moed uit deze aansluittreffer en plotseling kregen zij meerdere kansen op rij. Onze verdediging hield echter stand, en in minuut vierenveertig kwamen we er met een snelle uitbraak via Donny, Noah en Bas op rechts goed uit. Donny haalde uiteindelijk met een mooie actie de achterlijn, maar voordat hij de bal terug kon leggen op Bas (die overigens gedurende de wedstrijd veelvuldig voorin opdook) werd die laatste naar de grond gewerkt. De pingel, lekker zo vlak voor rust,
was voor Robin. 3-1!

Na de rust begonnen we eigenlijk weer net als in minuut één. Fel spel resulteerde in kansen voor Robin (alleen voor de keeper, schot over) en Tjebbe (in twee instanties nét niet). Er leek eigenlijk niets aan de hand, maar echt gerust waren de supporters er nog niet op. In de drieënzestigste minuut werd dit gevoel bewaarheid. Door miscommunicatie achterin valt uit het niets de 3-2.

In de negenenzestigste minuut is de “tweede bal” vanuit een afgeslagen aanval voor Felix (in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Donny). Zijn harde schot gaat jammer genoeg recht op de keeper af. De laatste tien minuten kwamen ook Daan (voor Noah Hes) en Sem (voor Mo) er nog in. Althans…ze dáchten er voor tien minuten in te komen…het zouden er bijna twintig worden. Hillegersberg, dat z’n kernwaarden heeft samengevat in de clubleus “Plezier, Respect, Prestatie”, was die eerste twee kennelijk een paar keer een beetje vergeten. Zowel de assistent trainer als enkele
onaardige spelers uit de sjieke Rotterdamse wijk, pookte nog even wat opstootjes op. Het trekken en duwen resulteerde in een aantal gele kaarten aan beide kanten én rood voor de gezette assistent.

Hillegersberg probeerde het nog wel, maar de drie punten kwamen niet meer écht in gevaar. De laatste grote kans van de wedstrijd was zelfs voor Noah die in minuut zevenennegentig(!) de keeper tot een knappe redding dwong.

Omdat DHC gelijk speelde staan we fier (en alleen) bovenaan!
Uw verslaggever van de dag, EH