Elke maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagochtend zijn de vrijwilligers van de onderhoudsploeg druk in de weer bij SV den Hoorn. Hans van der Vliet is al velen jaren een van de vrijwilligers die zich inzet voor de schoonmaak en het onderhoud op het sportcomplex. Na een voetbalweekend op de club wordt er door deze ploeg bijvoorbeeld op maandag schoongemaakt in de kantine. De bar wordt gepoetst, er wordt geveegd, gedweild en alles wordt weer aangevuld. Alle kleedkamers worden nagelopen en na een weekend komt het ook wel eens voor dat er een prullenbak van de muur ligt of een spiegel stuk is gegaan wat door deze mensen gerepareerd of vervangen wordt zodat onze club er weer mooi uitziet voor de volgende wedstrijddagen. En dan te bedenken dat hij ooit, ergens in 1967, via een vriend uit de straat terecht is gekomen bij de club. Niet omdat hij zelf voetbalde maar vanuit een interne motivatie. Iets doen voor een ander omdat je dat zelf wil en je daar zelf ook plezier aan beleefd.

In die tijd startte Hans met het krijten van de velden. En als je dan eenmaal bij de club bent en het naar je zin hebt kom je van het een in het ander terecht. Het is ook het sociale aspect wat het erg leuk maakt. We drinken koffie met elkaar en op maandag is het vaste prik dat een van de dames een heerlijke cake bakt voor erbij.

Hans heeft in de bouwcommissie gezeten en vanuit zijn eigen ervaring als elektromonteur veel bij kunnen dragen. De afgelopen jaren houd zich vooral met deze ploeg bezig met het onderhoud van het terrein. Dit gebeurt op de momenten dat er niet zoveel bedrijvigheid is in de vorm van trainen of andere activiteiten. En daarmee is het voor velen van ons ook niet zichtbaar wat er achter de schermen van onze mooie club plaatsvindt. Zo wordt er gesnoeid, het gras wordt bijgehouden, de vlaggen worden nagelopen, het onderhoud van de doelen vindt plaats en de netten worden gecheckt op gaten en zo nodig vervangen. Maar ook de reclameborden nalopen/ vervangen, alle voorkomende klussen worden door deze mensen opgepakt.

We zijn een fijne club mensen met elkaar en door de jaren heen leer je elkaar goed kennen en weet je veel van elkaar. Je deelt lief en leed met elkaar en het is de saamhorigheid en de gezelligheid op deze ochtenden om met elkaar deze bijdrage te kunnen leveren aan de club. We worden allemaal een jaartje ouder en zouden graag wat nieuwe mensen toevoegen aan onze ploeg.

De werkzaamheden vinden nu op maandag, woensdag en vrijdag plaats. Maar mocht je een andere beschikbaarheid hebben dan is dat ook mogelijk. Dus vindt je het gezellig om samen koffie te drinken en een bijdrage te leveren in het onderhoud of de schoonmaak van de club dan ben je van harte welkom! Neem even contact op met: monique.schulte@svdenhoorn.nl of vrijwilligers@svdenhoorn.nl