In MEMORIAM “Kleine Piet”(Topbarman, vrijwilliger en Erelid SV DEN HOORN)

Op woensdagavond 8 november 2023 bereikte ons het droevige bericht dat onze “Kleine Piet” – Pietje Gielisen was overleden na een zeer kortstondig ziekbed.

Kleine Piet was in de jaren 60 van de vorige eeuw jarenlang onze barman op het oude voetbalcomplex, eerst in de hele oude (houten) kantine en daarna vanaf 1973 in de “nieuwe”, nu oude, clubhuis van de SV aan de Woudseweg.

Bij zijn afscheid als kantinebaas is hij benoemd tot Erelid van de SV en het mag duidelijk zijn dat als iemand die titel verdient, dan is “Kleine Piet” het wel!

4 ½ jaar geleden is Kleine Piet verhuisd naar Woonzorgcentrum Akkerleven in Schipluiden. Hij was wel een van de oudsten aldaar, maar vond zelf dat hij er één was met de minst slechte gezondheid!

In de coronaperiode werd hij 90 jaar en is hem via het glazen tuinhuis van Akkerleven het SVDENHOORN-shirt met opdruk “Kleine Piet” en “90” geschonken. Het shirt heeft hij trots en prominent in zijn woonkamer opgehangen.

De viering van zijn 92ste verjaardag was een bijzondere…….. wellicht met een vooruitziende blijk.

In de loop der jaren heeft hij ook wel met zijn gezondheid getobd en jaren geleden zelfs zware operaties (hart- en hernia) moeten ondergaan, en ja, elke keer krabbelde hij weer op en binnen een mum van tijd kreeg hij ook weer praatjes. Afgelopen week ging het snel achteruit met hem en kreeg hij medicatie en zuurstof. Het mocht helaas niet meer baten.

Kleine Piet is 92 jaar oud geworden.

Wij wensen familie, vrienden en heel SV Den Hoorn veel sterkte toe.

Kleine Piet: R.I.P.

Eric R. van Dijk

Erevoorzitter SV DEN HOORN