In memoriam

Arnoldus Cornelis Johannes Ammerlaan
– Arnold –
* Schipluiden, 26 september 1928 † Den Hoorn, 22 december 2021

Afgelopen week kwam ons het verdrietige bericht ter ore dat een jarenlange vrijwilliger bij de club op 93-jarige leeftijd van ons is heengegaan. Arnold Ammerlaan wordt vooral door de oudere leden herinnerd als de man die het rode VW busje van SV Den Hoorn bestuurde om op zaterdag de kinderen van en naar de uitwedstrijden te begeleiden.

Dhr. Ammerlaan was jaren actief op de zaterdagochtend, onder andere met het ‘in elkaar zetten’ van het oude clubblad ‘signaal’. Dit was begin 70-er jaren nog in het allereerste, houten, rood-wit geschilderde clubgebouw van SV Den Hoorn, wat later de DIOS-kantine geworden is. Dit gebouw is door de SV in november 1973 verlaten toen men een nieuw clubgebouw betrok aan de overkant. Ook hield hij zich al bezig met het inzamelen van oud papier en het beheren van de TOTO formulieren, wat een extra zakcentje voor de club opleverde.

Verder is Arnold Ammerlaan, als jeugdvoorzitter jarenlang zeven dagen per week in touw geweest voor de jeugd. In 1987 neemt hij -op zijn uitdrukkelijk verzoek- in alle stilte afscheid van SV Den Hoorn. Hij schrijft in ‘zijn’ Stimulans: “Iedereen kent mijn manier van werken en dat spreekt meer dan alle bla bla die eraan gewijd zou kunnen worden.

Rust zacht