INZAMELINGSACTIE ZAMBIA

Op vrijdag 29 april zal Niro Legacy een clinic verzorgen voor de jeugd van SV Den Hoorn.
Naast een voetbalschool in Nederland hebben zij ook een voetbalschool in Zambia. NIRO Legacy zorgt in samenwerking met de West Afrika Foundation dat de faciliteiten om te kunnen trainen verbeteren. Zo hebben zij het afgelopen jaar tenues, voetbalschoenen, pionnen, ballen en andere trainingsmaterialen naar Gambia laten verschepen. De voetbalschool in Gambia bestaat uit jongens en meiden onder de 23 jaar, die wekelijks training krijgen. Ze spelen met verschillende leeftijdscategorieën ook wedstrijden in competitieverband.

Regelmatig is er ook contact omtrent trainingsstof en worden er beelden uitgewisseld van de trainingen. NIRO Gambia is gevestigd in de stad Brikama en via de voetbalschool proberen zij daar hen steentje bij te dragen voor de gemeenschap. Zo zijn er ook al inzamelingen gedaan voor kleding, schoolmaterialen en zakken rijst.

Tijdens het jubileum op SV Den Hoorn willen wij samen een inzamelingsactie houden voor de voetbalschool en de gemeenschap daar in Gambia. De spullen waar wij ons deze inzameling op richten zijn alle voetbal gerelateerde spullen als o.a, schoenen, scheenbeschermers, tenues, handschoenen en alle school gerelateerde materialen, als o.a. pennen, potloden, schriften en gummen. Op deze manier heeft de West Afrika Foundation al 2 scholen kunnen inrichten met materialen en schoolstoelen en banken.