JO13 WINT WK

Na 30 jaar wint JO13-lichting van S.V. Den Hoorn het Westlandskampioenschap weer. Een prestatie van formaat! We hebben het hele toernooi niets weggegeven in de verdediging. Het middenveld was onverzettelijk en met kracht en snelheid voorin hebben we als team een unieke prestatie neergezet.  We zijn klaar voor de titelstrijd van de competitie en het NK  medio juni.

Op 2de paasdag beginnen we met twee “oefenpotjes”. Met twee keer 8-0  in 20 minuten tegen respectievelijk HVC en Schipluiden zijn we goed warmgedraaid. Tegen Maasdijk krijgen we in de 1ste minuut ons enige doelpunt tegen. Direct daarna scoren we 2 keer en spelen we het eenvoudig uit (4-1). De laatste poulewedstijd tegen Lyra winnen we zoals doen gebruikelijk dit jaar met 3-0.

Ongeslagen en met een ongekend doelsaldo gaan we door. ‘s Gravenzande is in de kwartfinale wellicht de meest moeizame wedstrijd van ons, 0-0. We hebben geoefend op het nemen van strafschoppen. Nog geen maand geleden verspeelden we namelijk de winst in de finale van de voorronde NK door de strafschoppenserie minder goed te nemen. Het oefenen heeft geholpen. Feilloos schieten we alle 5 raak. Tijn houdt 1 strafschop tegen. We gaan door.

In de halve eindstrijd tegen Monster, is 1-0 voldoende om door te gaan naar de finale. De warmte en de vermoeidheid begint zijn tol te eisen. Met rode hoofdjes en met het verbijten van de pijntjes gaan we de finalestrijd aan tegen Velo 13-1, dat in de halve finale hadden gewonnen van Westlandia 13-1 .  Het was bloedstollend spannend.  We waren de bovenliggende partij. We kregen kansen, maar helaas benutten we deze niet. Dus wederom strafschoppen nemen. Onze keeper, Tijn, had het hele toernooi bijna niets te doen gehad, maar ontpopte zich tot penalty-killer en stopte drie strafschoppen. Wat een feest, wat een toernooi én de grote beker gaat dit jaar mooi naar Den Hoorn!