KNVB Regiocup of toch niet?

Corona en laatste nieuws voor jou als lid
14 april 2021

Gisteravond heeft het kabinet de verlenging van de meeste coronamaatregelen bekendgemaakt. Hiermee is uitstel van de KNVB Regiocup een feit. Ofwel, lekker voetballen tegen andere clubs uit de omgeving wordt nog niet toegestaan.

Senioren

Volgens het kabinet mogen voetballers van 27 jaar en ouder pas vanaf 11 mei weer in teams trainen. Competities mogen vanaf 7 juli worden hervat. De KNVB is met de overheid in gesprek om te bespreken of lokale wedstrijden al eerder mogen worden gespeeld zodat de KNVB Regiocup doorgang kan vinden. Ook werd gisteravond aangegeven dat versoepelingen van de maatregelen eerder kunnen worden doorgevoerd als de coronacijfers dit toelaten. We blijven optimistisch!
Zorg dus dat je fit blijft of ga ernaar toe werken want het kan eerder zijn dan je denkt en dan gaan we weer trainen en misschien ook nog wel een paar wedstrijdjes spelen.

Junioren

Sporters tot 27 jaar kunnen blijven trainen en onderling wedstrijden spelen. Voor deze groep hopen we dat er vanaf 11 mei wedstrijden buiten onze club gespeeld kunnen worden. Dat zou ook betekenen dat de KNVB Regiocup voor de jeugd (incl. O23) van start kan gaan. Zodra hier duidelijkheid over is, zullen we dit communiceren. Als voorbereiding hierop is afgelopen vrijdag al de poule-indeling bekend gemaakt:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/63236/poule-indeling-regiocup-jeugd-bekend

Hopelijk snel weer meer actie.
Houd moed, blijf fit en gezond en bij vragen weet je je trainer, leider of begeleiders te vinden.

Frank van Mil
Voorzitter SV Den Hoorn