Marius van Mil naar ADO Den Haag

Marius van Mil, voormalig jeugdspeler van SV Den Hoorn, gaat vanaf 1 juli van dit jaar naar profclub ADO Den Haag. Van Mil die vanaf de Scoorties tot aan zijn 17e jaar bij de plaatselijke rood-wit in de jeugdopleiding heeft gespeeld zal de komende 2 jaar zijn voetbalcarrière vervolgen bij de groengele uit Den Haag. Het 18-jarige talent is twee jaar geleden vertrokken naar Excelsior Maassluis en daar dit seizoen doorgebroken in de hoofdmacht van de Tweede divisie club uit Maassluis en werd al snel gevolgd door diverse profclubs. Uiteindelijk heeft Van Mil voor ADO Den Haag gekozen, waar hij dinsdag een profcontract voor de duur van twee seizoenen tekende. In de overeenkomst is een optie voor nog een jaar opgenomen.

Dankzij een goede voorbereiding werd hij dit jaar bij het eerste elftal van Excelsior Maassluis beloond met een plek in de A-selectie. Hij veroverde vervolgens direct een basisplaats en kwam dit seizoen alle vijf de wedstrijden die Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie speelde in actie. Liefst vijf keer wist de spits in deze duels het net te vinden en was hij bovendien trefzeker in de wedstrijd om de TOTO KNVB Beker tegen Ter Leede.
SV Den Hoorn is trots op het feit dat een speler die lange tijd in onze jeugdopleiding heeft gespeeld de overstap maakt naar het betaald voetbal en wenst hem veel succes bij ADO Den Haag, waar hij in het Onder 21-team zal instromen.