Nieuwsupdate trainingen en wedstrijden zaterdag 15 januari 2022

Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen en zonder avondklok. Blijkbaar ziet het nieuwe kabinet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

Hieronder vertalen we graag de informatie die wij van de KNVB krijgen wat dit voor concreet betekent.

Wat zijn de nieuwe regels?

• Vanaf vandaag, 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.
• De kantine mag nog niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket boven worden gebruikt. We hebben vanaf nu ook buiten een afhaalkeet staan.
• Mensen van 13 jaar en ouder moeten binnen wel een mondkapje dragen.
• Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Op trainingsavonden zijn de kleedkamers dicht.
• Daarnaast dient ook in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
• Publiek is nog niet welkom.

Vervolg competitie

Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt door de KNVB.

Wedstrijdfit

De afgelopen weken hebben met name de senioren elftallen niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen.

Verantwoordelijkheid

Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Houd je ook bij SV Den Hoorn goed aan de basisregels, óók als je gevaccineerd bent.

• Bij klachten blijf je thuis en doe direct een test
• Houd 1,5 meter afstand
• Was vaak je handen
• Hoest en nies in je elleboog