NK-plaats voor JO13

Zondag 17 maart hebben onze jongens van de JO13-1 een plaats verdient voor het NK. Het was een zeer enerverende lange dag vol spanning, successen en teleurstellingen. Maar het resultaat is prachtig.

Met 6 punten werden we nipt (op fair-playpunten) de beste nummer twee en mochten we naar de finale poule. De halve eindstrijd tegen ARC verloopt voorspoedig. Ondanks dat we even met 10 man moeten spelen, maken we al snel de 1-0 en de 2-0. Uiteindelijk wordt het 4-0. Finale bereikt en het NK-ticket binnen. Op naar de finale tegen Foreholte.

Hoe spannend kan je het maken. Ook voor ons van de staf. De eerste helft kent geen noemenswaardige hoogte punten. Na 5 minuten (van de 11) in de tweede helft krijgen we plots en volgens ons onterecht een strafschop tegen, 1-0 achter. We moeten meer druk naar voren zetten. En dat lukt! Foreholte laat zich terugdringen. In de 9e minuut komen we voor de tweede keer goed door. Een foute ingreep van de verdediger van Foreholte betekent een strafschop voor ons. Keihard op de paal. Meer druk. Tijdsnood. Nog meer druk. Blessuretijd. De laatste secondes tikken weg. Noodschot vanaf rond de 16 meter. Met een boog gaat de bal over de keeper in het doel: 1-1. Scheids fluit direct af. Wat een feest. Strafschoppen.

Helaas, we nemen de strafschoppen niet goed genoeg. De teleurstelling in de kleedkamer overheerst. Maar we gaan wel mooi op 19 juni naar het NK in Huissen. Wat een ervaring. Met de wijze les in de krant van vandaag: koester de pijn, dan kom je verder.