SV Den Hoorn stapt over naar de zaterdag

Het bestuur van SV Den Hoorn heeft na wijs beraad besloten om met ingang van het seizoen 2022/2023 met het standaard mannenteam (eerste elftal) uitkomende in de 1e klasse zondag, over te stappen naar de eerste klasse op zaterdag. Dat betekent concreet dat SV Den Hoorn na een historie van 70 jaar, nog één seizoen op zondag te bewonderen valt en we ons vanaf volgend seizoen gaan mengen in de competitie op zaterdag.  

De belangrijkste reden hiervoor is dat we als vereniging toekomstbestendig willen blijven. Onze vereniging is gericht op zowel prestatief voetbal als op de recreanten. Het zondagvoetbal in West II wordt voor ons eerste elftal zodanig uitgehold dat er nauwelijks gelijkwaardige tegenstanders in deze regio overblijven waardoor we op termijn op een dusdanig bedenkelijk niveau gaan voetballen of veel verdere moeten gaan reizen (Brabant e.o.) dat tot onwenselijke en kostenverhogende gevolgen zal leiden.   

Tijdens de informatieavond op woensdag 8 september j.l. hebben we hier met leden uitvoerig over gesproken en alle argumenten en consequenties die gepaard gaan met een besluit benoemd. Het bestuur heeft afgelopen week alle argumenten en mogelijke gevolgen zorgvuldig afgewogen waaruit dit bovenstaande besluit is genomen. 

Belangrijke consequenties die we als bestuur hebben onderkend en zullen moeten gaan oppakken komend jaar om volgend seizoen gesteld te staan zijn o.a.:

  1. de organisatie rondom de wedstrijden en de zaterdag- en zondagdienst
  2. de barbezetting en kantinebeheer 
  3. aanpassingen aan de kantine / bar om o.a. wachtrijen te voorkomen
  4. kleedkamerbezetting en mogelijke duurzame oplossingen hiervoor
  5. 3e kunstgrasveld om trainingen ook bij afgelastingen door te kunnen laten gaan

We menen als bestuur dat we met dit besluit een fundamentele en beleidsmatige keuze maken die gericht is op de toekomst van onze mooie vereniging SV DEN HOORN, op alle fronten de beste club in de regio!

 

Namens bestuur SV Den Hoorn

Frank van Mil, voorzitter