SV DEN HOORN start Walking Football voor senioren

Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om betrokken te blijven bij een vereniging. Het sociale aspect is – naast het fit en in beweging blijven – dan ook een van de belangrijkste onderdelen van het Walking Football.

“Uit onderzoek is gebleken dat mannen van 65+ een veel kleiner netwerk hebben dan vrouwen van die leeftijd. Als ze met pensioen gaan, vallen de collega’s weg en blijft er vaak weinig over. Het Walking Football, kan een belangrijke rol spelen in het behoud van een sociaal netwerk. Het gaat veel verder dan alleen een balletje trappen.”

Bekijk hier een filmpje: Walking voetbal wedstrijd tussen Geinoord en JSV – YouTube

Meld je nu aan!

Ben je 60+ en lijkt het je heerlijk om weer wekelijks lekker te bewegen en met een balletje bezig te zijn? Dan kun je je nu aanmelden! Breng ook je vriend, broer of buurman op de hoogte zodat we straks lekker een partijtje kunnen voetballlen. Iedereen uit de regio is welkom.

Stuur een mailtje naar: voorzitter@svdenhoorn.nl, bel met Frank op 06-19118403 of spreek me een keertje aan als je op de club bent. Tot dan.