Uitgelicht - Vrijwilliger SV Den Hoorn: Marcel

Hallo ik ben Marcel de Haas (46) en sinds dit seizoen als vrijwilliger aan het werk als hoofdtrainer bij de JO9. Vorig jaar is mijn zoon Tije (halverwege het seizoen) begonnen bij de JO-8. Toen heb ik mij gelijk als vrijwilliger opgegeven als trainer op de maandag en woensdag en als coach tijdens de wedstrijden.

Ik heb zelf als speler ook een voetbalachtergrond bij VV Spijkenisse en VV Rhoon. Ook daar heb ik destijds geholpen met de trainingen van de jeugd. Nu vind ik het weer heerlijk om in deze rol als Hoofdtrainer weer op het veld te staan en een team te coachen op zaterdag.

In mijn rol als hoofdtrainer vind ik het vooral mooi dat iedereen op zijn of haar niveau en ongeacht welke achtergrond op een “veilige en plezierige manier” kan voetballen. En ook de ontwikkeling zowel speltechnisch maar ook sociaal van de jonge spelers geeft mij veel voldoening!

SV Den Hoorn is een heerlijke club om actief bezig te zijn in het vrijwilligerswerk. Het voelt echt familiair en er is altijd hulp en begeleiding van andere vrijwilligers en ouders. Zonder de betrokkenheid van deze mensen zou het niet mogelijk zijn om met zoveel teams te kunnen spelen. Er is namelijk veel organisatie nodig om op één trainingsavond met 64 kinderen te begeleiden. Maar als ik al zie met hoeveel enthousiasme de trainers/wedstrijdleiders/ teammanagers hun taken verrichten dan ben ik blij dat deze mensen er zijn.

Deze motivatie bij de vrijwilligers binnen onze lichting blijkt bijvoorbeeld ook uit het feit dat ongeveer 11 trainers van de JO-9 mee hebben gedaan met de cursus “Jeugd Voetbal Trainer Cursus” (JVTC). Het is ook mooi dat SV Den Hoorn dit aanbiedt.

Ik zou iedereen die wel wat als vrijwilliger zou willen doen bij de club maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn willen vragen om contact op te nemen met de vrijwilligerscommissie. Er is namelijk altijd wel wat te doen, het is vaak laagdrempelig en ook leuk om zo de club maar ook vooral andere mensen beter te leren kennen! Want mijn moto is “DE MENSEN MAKEN DE CLUB”.

Groet en wie weet tot snel op de club,

Marcel de Haas