Verslag pupil van de week: Boàz Janszen

Mijn naam is Boàz Janszen en 4 maart was ik pupil van de week bij de regioderby Den Hoorn 1 tegen Wippolder 1. Ik vond het echt super gaaf!

Toen wij op de vereniging aankwamen, werd ik opgewacht door Jan van Beek. We hebben iets in de kantine gedronken en toen bracht hij mij naar de kleedkamer van de spelers van het eerste. Deze kleedkamer is veel groter dan de kleedkamers waar wij altijd in omkleden en er staat ook een tafel voor de fysio. Ook hadden zij een hele grote box met harde muziek, dit was echt gaaf! Voor de wedstrijd gingen de spelers de warming-up doen. Ik mocht ook meedoen en Peterson ging met mij overpassen. Dit was heel leuk! Na de warming-up gingen de spelers weer terug naar de kleedkamer. Daar werd nog wat gepraat en maakten ze zich klaar voor de wedstrijd.

Toen het bijna tijd was, gingen de spelers klaarstaan in de tunnel. Ik mocht voorop staan met de scheidsrechter en de grensrechters. Toen we het veld op gingen lopen, werd er vuurwerk afgestoken. Dit was echt leuk! Hierdoor werd het ook heel mistig en moesten wij even wachten tot alle rook verdwenen was. De aftrap mocht ik nemen! Ik vond dit best wel spannend, want de tribune zat helemaal vol en ik wilde echt niet missen! Gelukkig schoot ik raak, de mensen op de tribune gingen juichen. Ik mocht bij de reservespelers in de dug-out gaan zitten. Deze dug-out zat heel vol, maar hierdoor bleef ik lekker warm, ondanks dat het buiten zo koud was.

Helaas heeft Den Hoorn niet gewonnen van Wippolder. De eindstand is 0-2 geworden (eigenlijk 1-2 met mijn doelpunt erbij).

Na de wedstrijd mocht ik samen met mijn ouders naar de bestuurskamer. Daar zat het bestuur en ook het bestuur van de tegenpartij, zelfs de scheidsrechter en de grensrechters gingen daar iets drinken. Ik kreeg ook iets te drinken en er gingen bitterballen en andere hapjes rond. Van de voorzitter kreeg ik een oorkonde en een mooie bal met alle handtekeningen van alle spelers erop. Hier ben ik echt super blij mee en de oorkonde hangt al op mijn kamer.

Het was echt super leuk om mee te maken!!!!!