Verslag Pupil van de Week: Viènna Claassen

Afgelopen zaterdag was het zo ver. Ik, Viènna Claassen uit JO10 team 8, was uit de hoge hoed getrokken om de spelers van Den Hoorn aan te moedigen tijdens de wedstrijd tegen Honselersdijk. Ik was de pupil van de week! 

Sinds dit seizoen zit ik op voetbal. Ik wist niet wat ik moest doen als pupil van de week. Dit maakte het extra spannend. Maar ik had er super veel zin in! 

Als eerste mocht ik bij de voorbespreking zijn. Zat ik daar tussen alle grote mannen, maar wat ze allemaal vertelden, ik begreep er niks van. Daarna ging Den Hoorn naar de kleedkamer en mocht ik helpen om uitslagen van andere teams te versturen. 

Toen was het tijd om het veld op te gaan. Eerst warmlopen en daarna een balletje trappen met de reservespelers. Vooral Peterson was veel met mij aan het voetballen. Eerst had ik nog mijn warme jas aan, maar al snel kon deze uit. We gingen hoog houden en daarmee heb ik zelfs een zakje snoep verdiend. Ik liep de hele tijd lachend over het veld. 

Even terug naar de kleedkamer, trainingspakken uit en naar het veld om te beginnen met de wedstrijd. Ik mocht de bal pakken en ik liep met de scheidsrechters en spelers naar het midden. We gaven iedereen een high five om succes te wensen en toen mocht ik de aftrap nemen. 

Natuurlijk gaf ik het goede voorbeeld en scoorde ik de 1-0! Helaas telde deze niet mee, maar nu wist Den Hoorn hoe het moest.  

Jammer genoeg had Honselersdijk ook goed opgelet. Zij wonnen de wedstrijd met 1-4. Jammer voor ons, maar dat maakte de ervaring niet minder mooi.  

De mannen van Den Hoorn hebben tijdens de wedstrijd lekker naar al mijn geklets geluisterd. Het was wel wat koud en aan het einde mocht ik daarom ook even onder het dekentje. Gelukkig mocht ik wel 1 keer heel hard juichen! 
 
Na de wedstrijd mocht ik gewoon in de bestuurskamer. Hoe tof is dat, ik mocht zelfs op een stoel staan. Ik kreeg iets te drinken en een lekker hapje. En als kers op de taart kreeg ik van de voorzitter, Frank van Mil, een gesigneerde bal en een oorkonde! Deze hangt al boven mijn bed natuurlijk, want dit was een dag om nooit te vergeten!