Verslag trainingskamp U19-selectie in Hoogeloon, Brabant

In het weekend van 6 t/m 8 januari jongstleden zette de selectie van U19-1 en U19-2 met een afvaardiging van 29 spelers en 8 begeleiders koers naar Hogenloon. U zult denken, Hoogeloon? Ja Hoogeloon onder ‘de rook’ van Valkenswaard waar de groep in een grote accommodatie haar tenten op zou slaan. Deze accommodatie werd al eerder bezocht in 2020 en was de jaren erna taboe vanwege de reisbeperkingen.

Rond de klok van 12:30 uur werd de Gribus in gang getrokken door chauffeur Bob Junius die er het gehele weekend bij zou blijven en dat was fijn, al was het maar – naast zijn stuurmanskunsten – om zijn Grillmasterfunctie. In de avond zou namelijk een heuse barbecue genuttigd worden door de mannen en één vrouw, verzorgster Sandra.

Maar niet voordat er een training werd afgewerkt en daarvoor was een veld gehuurd in Bladel bij de V.V. Bladella. Gelegen in een bosrijke omgeving en qua omvang net zo’n grote vereniging als de S.V. Den Hoorn. De groep kon zodoende na de busreis de benen strekken want wie dacht dat het even ontspannen werd dit weekend kwam bedrogen uit.

De reis van Bladel naar Hogenloon werd uiteraard invulling gegeven met wat ‘achtergrondmuziek’ en in combinatie met de bus an sich waren we ogenschijnlijk een attractie in het doorgaans rustieke Brabantse land.

Even geborreld en de afspraken voor het weekend doorgenomen en de Grillmaster kon zijn kunsten vertonen. Een overvloed aan eten werd geserveerd en een ieder liet het zich goed smaken. In de avond werd in 5 groepen een heuse voetbalquiz gespeeld (met dank aan Johan van Leeuwen!) en nadien kon het volume wat hoger en was een ieder vrij om te gaan, staan en/of liggen waar men wilde.

Om 09:00 uur was het tijd voor het ontbijt op zaterdagochtend, dat zonnig begon. Na het ontbijt konden dezelfde groepen zich opmaken voor een GPS-tocht van 4 km. waar men zich het hoofd kon buigen over vragen en coördinaten. Daarna hadden ze nog even tijd om de spullen te verzamelen om vervolgens koers te zetten naar Tilburg. In Tilburg werd om 14:45 uur aangetreden tegen de U19-1 en U19-2 van Sarto, een recentelijke tegenstander van de hoofdmacht.

Ondanks veel inzet was de vermoeidheid enigszins spelbreker en gingen beide teams ten onder, al was het van groter belang dat er weer minuten werden gemaakt dan dat er resultaat werd geboekt. Over het vertoonde spel was de staf niet ontevreden dus in die zin was aan de doelstelling voldaan. Rond de klok van 17:15 uur werd de rit terug naar Hoogeloon aangevangen en gaandeweg werd het weer erg slecht en regende het stevig door.

Op die terugrit kreeg een drietal spelers nog een speciale opdracht als ‘cadeautje’ voor het te laat komen bij het verzamelen op vrijdagmiddag en het te laat aanschuiven bij het ontbijt op zaterdagochtend. Dit cadeautje werd gretig gadegeslagen door de overige personen die wél op tijd waren: de laatste kilometer mocht men te voet afleggen naar de accommodatie toe en gezien de op dat moment stevige regenval niet echt iets waar ze op zaten te wachten …

Na een klein uurtje ontspannen, een hapje en een drankje werd het avondeten bezorgd en kon men zich kort daarna opmaken voor weer een ritje met de bus alleen deze keer wat korter: in Valkenswaard was gedurende 2 uur een zestal bowlingbanen afgehuurd zodat ook daar men met elkaar de strijd aan kon gaan. Onder het genot van enkele drankjes werd ook hier enthousiast en met enig fanatisme gegooid en geteld; er werd zelfs op één baan zo rond de 150 gegooid en dat is toch een aanzienlijk puntenaantal voor degenen die weten hoe dat in z’n werk gaat!

Even na 22:00 uur kon men de bowlingschoenen weer verruilen voor de ‘stapschoenen’ en werd (in groepjes) Valkenswaard onveilig gemaakt waarbij ook de begeleiding zich onderdompelde …

Er werd een specifiek tijdstip afgesproken waarop de bus zou vertrekken dus oh oh wat handig tegenwoordig dat er zoiets als Whatsapp bestaat. Gezien de ervaringen van eerdere laatkomers was nu iedereen er op tijd bij zodat – andermaal met achtergrondmuziek – Valkenswaard verlaten werd en nog eenmaal in de accommodatie zelf de volumeknop open kon worden gedraaid.

Toen in de vroege uurtjes een ieder op één oor lag, voldaan na weer een leuke dag, was het aftellen richting een brunch, ook weer verzorgd door de accommodatie en geheel op tijd.

Deze ochtend kon een ieder wat langer blijven liggen en daar werd gretig gebruik van gemaakt! Nadat alle oogjes waren uitgewreven en het ontbijt annex brunch werd genuttigd, kon zo langzamerhand overgegaan worden tot het opruimen van de accommodatie zodat rond 13:00 uur de rit naar huis kon worden ingezet.

Moe maar voldaan kwam de Gribus met inhoud rond 14:45 uur het terrein op rijden om de laatste spullen uit te laden en weer over te stappen in auto’s van ophalende auto’s of op klaarstaande fietsen en scooters en sloten we een zeer geslaagd trainingsweekend af.

Al met al was iedereen erg te spreken over de accommodatie, het eten, de verzorging, het programma en de begeleiding eromheen. Dit alles kon echter niet zonder de (financiële) ondersteuning van enkelen die we vanaf deze plaats heel hartelijk willen bedanken:

  • Tom Klein
  • Marco Verzijl
  • Theo de Muinck
  • Ronald van Veen
  • Het (jeugd)bestuur
  • Barry de Vreede
  • Ronald Eigenraam
  • Steve Ruitenbeek

Zonder de bijdrage van bovengenoemde personen/partijen hadden we nét effe wat minder kunnen doen dus we zijn hen bijzonder dankbaar! Later dit seizoen staat er nog iets op de planning alwaar bovengenoemden nog apart zullen worden uitgenodigd om onze dank kracht bij te zetten!

Kortom, zoals gesteld een zeer geslaagd traningsweekend dat mede een succes werd door het gedrag van de gehele groep dat, behoudens een enkele laatkomer, zich enorm volwassen gedragen heeft en ook dat mag weleens gezegd worden en zijn we als begeleiding trots op!!!

Begeleiding U19-1 en U19-2