Weer of geen weer, JO10-3 staat altijd paraat. Na de teleurstelling van vorige week, toen het team in de stromende regen klaar stond en de tegenstander op het laatste moment het veld afkeurde, was de opluchting groot dat veld 6 vandaag niet werd afgekeurd!

De inspeeloefeningen werden afgewerkt en de laatste slaap verdween uit de ogen van de jongens. En na de teambespreking waren ze er helemaal klaar voor. Helaas moesten we wel op het laatste moment afscheid nemen van Dymar, die zich niet lekker voelde tijdens het inspelen. Een domper voor het team, maar nog veel vervelender natuurlijk voor hem zelf.

Zonder ouders langs de kant kon je bijna concluderen dat het uit spelende team een thuisvoordeel had. Maar de moed zakte Westlandia JO10-3 al na een paar minuten in de schoenen. Tegen onze jongens is dit seizoen niemand opgewassen. In het eerste kwart zag ik het mooiste spel van de wedstrijd. Mooie aanvallen langs de flanken, een-tweetjes en passes, het kon allemaal niet op. Ook verdedigend heel sterk. 1 iemand naar de bal, de rest het veld klein makend en bij hun mannetje en in een mum van tijd was de bal weer terug veroverd. De tegenstander kwam er geheel niet doorheen! Waarom stond het dan maar 1-0 na het eerste kwart? Tja, een bal op de lat, op de paal en wat afzwaaiers. De afronding mocht dus wat beter!

De wedstrijd was toen eigenlijk al wel gespeeld. De voorsprong werd langzaam maar gestaag uitgebreid. En met de groeiende voorsprong werd ons spel slordiger. Ach, dat hoort er misschien ook wel bij. Maar is ook iets om aan te werken als we misschien de volgende competitie wat meer tegenstand mogen hebben.

En er bleven genoeg momenten over om te genieten. Bijvoorbeeld Daniel met een grote lach na een hattrick, Jelmer die als keeper de tegenstanders al dribbelend dolt en een schitterende pass aflevert, aanvoerder Sven met niet aflatende inzet die de ene na de andere counter om zeep helpt, keeper Fede met een magistrale redding, Xavi die eindelijk zijn abonnement op paal en lat heeft opgezegd, Diederik met de ene na de andere mooie passeerbeweging en Duuk met zijn mooie dieptepasses. Jongens, het was weer genieten. Volgende week weer!

Groeten, Thomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *