Wat een seizoen

Afgelopen weekend hebben we gelukkig nog één keer toeschouwers op ons sportpark mogen ontvangen. Door de verruiming van de maatregelen hebben ouders, opa’s en oma’s nog één keer hun (klein) kinderen kunnen spelen en op geschikte afstand (1,5 m) met elkaar gepraat en genoten. We kunnen er niet omheen. Covid-19 heeft ook dit seizoen weer in grote mate beïnvloed. Maar er is hoop, Nederland gaat weer open en de verwachting is dat we komend seizoen weer allemaal (!) lekker kunnen voetballen én voetbal kijken willen wedstrijden met publiek zijn weer toegestaan. En wat hebben we gemist. Wat hebben we elkaar gemist. Vooral dán merk je hoe belangrijk het maatschappelijk en sociaal karakater van een vereniging is en hoe we het missen om tussen de gewone werkdagen door zelfs lekker te ontspannen met sport.

Dit jaar heeft onze jeugd veel meters gemaakt en elke week getraind en gespeeld. Dat is lang niet vanzelfsprekend want bij andere clubs was dat niet altijd het geval. We hebben een prachtige nationale voetbaldag gehad, een speciale keepersbattledag en een viertal weekenden hebben meerdere jeugdelftallen meegedaan aan de regiocup van de KNVB. Grote dank aan alle trainers en begeleiders die dit mogelijk hebben gemaakt. Eén persoon wil ik bij naam noemen en dat is Fred Grens, die met zijn niet aflatende inzet en enthousiasme het hele jaar de competities voor de jeugd heeft bedacht, samen gesteld en georganiseerd. Grote klasse! Verder hebben de 7 tegen 7 én ook de senioren de laatste maanden in toernooivorm wedstrijden gespeeld om het gevoel niet kwijt te raken.

Laten we dan alvast vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.

Naast onze nog altijd uit zijn voegen barst en we helaas in enkele leeftijdscategorieën nog altijd een ledenstop kennen, zijn er komend seizoen op zondag 14 (!) seniorenelftallen te bewonderen. Dat is lang geleden. Vooral door de mogelijkheid van de KNVB om voor te bereiden op 23 jaar een eigen competitie te organiseren zijn er straks 4 elftallen die in deze nieuwe jeugdigde competitie gaan meedoen. Superleuk natuurlijk om vooral tegen eigen leeftijdsgenoten te spelen.

Op technisch gebied staat de gehele trainersstaf gesteld en ook het medisch team is volgend jaar weer uitgebreid met een extra medisch coördinator en verzorgers (zie stukje op website over medisch team). We gaan verder gaan op de diepere leerlijn binnen SV Den Hoorn. Deze willen we de leden ondersteunen bieden bij het steven naar gezond leven en naast andere bewegingsvormen ook inzetten op gezonde voeding en wijzen op de gevaren van roken, alcohol- en drugs. Een tweetal extra trainers zullen bij de O10, O11 en O12 een derde training voor hun rekening nemen om de kinderen een brede motorische ontwikkeling te geven zoals springen, rollen, duikelen etc..

Ook zeer bijzonder om te noemen is de trouw van onze sponsors en dat niet alleen maar ook de uitbreiding van verschillende sponsors in het afgelopen jaar. Ondanks de magere bezoeken aan de club, geen wedstrijden van ons eerste elftal en geen ontmoetingen binnen ons sponsornetwerk onze club trouw. Onze grote gaan uit naar alle sponsors en we gaan ons uiterste best doen om komend seizoen jullie daar dubbel en dwars voor te gaan.

De afgelopen maanden hebben we zeker niet stil gezeten. Naast alle financiële trajecten die wij hebben ingezet om corona steun te kunnen ontvangen hebben wij ook gezamenlijke enkele investeringen te doen zoals een nieuw kassasysteem en een extra mobiele pin apparaat. Het cashless betalen is gerealiseerd toekomstige dat we ook komend jaar alleen op cashless zullen blijven. Halverwege het jaar zal ook aan jullie wensen gaan worden hoe bevalt. De VAR ruimte is volledig opgeknapt en zal nog intensief worden gebruikt om camerabeelden te bekijken en voorbereiding van wedstrijden te houden voor de jeugd.

Komend jaar gaan we aan de slag met de plannen om – de hopelijk volgend jaar te doen aan onze kantine en verbouwing van de bar. We houden je op de hoogte.

Tot slot is de KNVB achter de schermen heel hard bezig om de uitholling van het zondagvoetbal in ons district West II te voorkomen. Als minder clubs op zondag willen spelen zijn we nu al enkele jaren verplicht om onze toekomstiges in Brabant op te gaan zoeken. Uit het oogpunt van milieu en acht de KNVB dit zeer ongewenst en heeft besloten om het eerste elftal van voetbalverenigingen in West II met ingang van het seizoen 2022-2023 horizontaal te laten overschrijven van de zondag naar de zaterdagamateurs zodat je op hetzelfde niveau op zaterdag kan spelen. In het geval van SV Den Hoorn zien wij daar zeker voordelen in. We kunnen dan namelijk nog met de zondagverenigingen onderling afspreken op zondag te spelen en op zaterdag speel je dan tegen de zaterdagverenigingen. Deze clubs zoals Westlandia, Honselersdijk, etc. komen uit de regio en nemen allemaal hun supporters mee, wat ook voor onze baromzet weer een positief resultaat heeft. Natuurlijk is het voor onze supporters ook een feest om dichtbij huis de club te kunnen steunen. Meer volgt later. Hoor ook graag wat u kunt vinden.

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne zomer toe. Een mooie vakantie en voor die gaan reizen graag allemaal weer veilig thuis. Tot ziens op ons mooie sportpark.

Namen het bestuur van SV Den Hoorn
Frank van Mil, voorzitter.