We gaan weer beginnen!!!

Ook al kriebels in je buik? Ben je alweer op het sportpark geweest en heb je het gras al geroken? Het voelt weer als vanouds. En gelukkig gaan we weer beginnen. Lekker voetballen, kletsen langs de lijn en in de kantine en ook weer aan de slag met elkaar om te doen waar we voor zijn opgericht namelijk zoveel mogelijk mensen elke week het plezier van het voetbalspel te laten ervaren. Alleen nog wel op anderhalve meter, totdat op 20 september bekend wordt gemaakt wat de nieuwe regels worden of dat we ook de 1,5 m regel kunnen loslaten. Als bestuur zijn we weken terug al uit de zomervakantie gekomen om de nodige voorbereidingen te treffen.

Naast het opstarten van de ‘normale’ operationele zaken om de club te laten draaien zoals zorgen voor trainingsschema’s, oefenwedstrijden, juiste materialen, bemensing van bar, zaterdag- en zondagdienst, overige commissies, bevoorrading, etc., etc. zijn er ook onderwerpen waar we hard voor aan het werk zijn op de iets langere termijn. Graag deel ik er hieronder een paar met jullie ofwel ik neem jullie mee voor een kijkje in enkele bestuursstukken van onze laatste vergadering:

1. Financieel

Onze penningmeester Heidi is samen met secretaris Monique en ledenadministratie Suzanne druk bezig geweest met de contributielijsten en de inning hiervan in samenwerking met NIKKI. Daar hebben jullie allemaal bericht van ontvangen. Zo niet geef dit dan snel door anders betaal je mogelijk teveel. In de afgelopen weken zijn de contracten van alle trainers uitgewerkt en ondertekend en verwerkt in de salarisadministratie. Het kassasysteem in de kantine krijgt een nieuwe update en ondergaat hiermee een aantal nodige aanpassingen. Ook krijgen we er een extra mobiel pinapparaat bij en gaan we testen met een bestelsysteem voor de keuken via QR code.

2. Facilitair

We hebben de tijdens de zomer enkele contracten van leveranciers tegen het licht gehouden. Zo zijn we met Heineken weer een nieuw contract overeen gekomen voor de komende jaren. Er wordt gewerkt aan de barlijsten voor de barbezetting waar iedereen ook zijn of haar steentje aan bij zal moeten dragen omdat we ook graag weer vóór de bar staan met elkaar. We zijn samen met Joeri en Koen gestart met het ontwikkelen van een nieuwe website voor de club die zowel functioneel als estetisch in een nieuw jasje wordt gestoken. Verder is bekend dat we heel graag volgend jaar de kantine en de bar willen vernieuwen en plannen om dit handen en voeten te geven zijn inmiddels in voorbereiding.

3. Evenementen

Zoals op de website valt te lezen heeft de activiteitencommissie alweer veel werk verzet en een mooie planning gemaakt voor vele evenementen voor komend seizoen. Eén daarvan noem ik hierbij speciaal, namelijk op zaterdag 23 oktober zijn alle sponsors, medewerkers en vrijwilligers uitgenodigd voor een mooie feestavond als beloning voor alle ondersteuning. Daarnaast kijken we alvast een beetje vooruit naar volgend jaar waarin we in april ons 70 jarig jubileum willen vieren. Wordt vervolgd dus.

4. Sponsoring

Op gebied van sponsoring worden we blij gemaakt door de sponsorcommissie met continue nieuwe aanwas van bedrijven die de SV een warm hart toedragen. In september start er een actie met Plus waarin we met elkaar geld bij elkaar kunnen sparen voor onze club. De Grote Club actie onder leiding van Jan gaat weer lopen en ook zal komende tijd de speculaaspoppen actie weer worden opgestart. Voor alle businessclub leden is er zaterdag 25 september eindelijk weer een mooi evenement gepland inclusief bedrijfsbezoek bij Van der Helm/TrofiPack en John Kleijweg.

5. Wedstrijdzaken

Ook bijzonder om te melden vind ik dat we komend seizoen wel 14 (!) seniorenteams hebben. Dat is in tijden niet meer zo veel geweest. Dat komt dan ook voor een groot deel door het feit dat we gaan deelnemen aan een O23 competitite van de KNVB waarin de jongste senioren in een poule tegen allemaal andere leuke clubs gaan spelen die ook hun leden van O23 hierin laten meedoen. Komende donderdag 2 september a.s. start ons eerste elftal onder leiding van John en zijn staf officeel met een bekerwedstrijd tegen HMSH en jong Den Hoorn (O23) van Nick en collega’s gaat zaterdag 4 september in haar eerste competititewedstrijd in de 2e divisie de strijd aan met HBS O23. Kom ze aanmoedigen!
Dit en nog veel meer speelt er nu alweer binnen onze club. Ik eindig met de wens uit te spreken dat áls je het nu ook zo belangrijk vind dat we allemaal weer gaan voetballen, je kind weer lekker kan bewegen, jij zelf weer heerlijk langs de lijn kan staan, dan misschien ook even bedenkt dat dit niet vanzelf gaat en dat je ook meehelpt en je bijdrage levert. Dat kan als trainer, leider, bar- of zaterdagdienst of wat dan ook.
Hartelijk bedankt namens de ±1.300 leden van deze beste club van de regio; SV Den Hoorn.

Frank van Mil
Voorzitter SV Den Hoorn